شهید پیچک، الگویی مناسب برای کانون های فرهنگی مساجد
شهيد پيچک، الگويي مناسب براي کانون هاي فرهنگي مساجد

شهید پیچک، الگویی مناسب برای کانون های فرهنگی مساجد

حجت الاسلام سروري، با اشاره به ويژگي هاي بارز شخصيتي و فرماندهي مدبرانه شهيد پيچک براي بازپس گيري ارتفاعات سخت‌گذر بازي دراز با قله‌هاي بلند و شيب‌هاي تند و بريدگي‌هاي ممتدي که زير تسلط و آتش سنگين دشمن بود، به تعبيري آن مشابه با شرايط سخت جنگ ترکيبي و هدفمند فرهنگي و تبليغي با بهره گيري از غول هاي رسانه اي دشمن دانست که نظر به ضرورت حفظ موقعيت و در برخي موارد بازپس گيري سنگرهاي مهم و استراتژيک اين عرصه؛ مي تواند الگويي بسيار مناسب براي بچه هاي مسجد باشد.
شناسه خبر : 67812 تاریخ انتشار : ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ زمان انتشار : ۱۴:۴۷

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، حجت الاسلام والمسلمین «حجت الله سروری» سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، در آستانه سالروز عملیات غرور آفرین «بازی دراز» و آغاز  اردوهای راهیان نور غرب کشور که از 4 و 5 اردیبهشت با ویژه برنامه هایی خاص و صعود سراسری به ارتفاعات بازی دراز همراه است؛ از شهید «غلامعلی پیچک» یکی از فرماندهان شجاعی که فرماندهی عملیات آزادسازی ارتفاعات بازی دراز را بر عهده داشت  و در گره‌گشایی مشکلات و سختی‌های این عملیات نقشی فعال و تعیین کننده را ایفا کرد، به عنوان الگویی مناسب برای کانون های فرهنگی هنری مساجد یاد کرد.

 

وی در بیان ترجمان و معنایی درست از جایگاه و مقام شهید، اظهار کرد: شهید، یعنی انسانی که در راه حفظ آرمان ها  و باورهای دینی خویش کشته می شود و بالاترین سرمایه‌ی اصلی خود را که جانش است فدا کرده و این چنین خود را برای هدف و مقصدی الهی هزینه می کند و پرودگار مهربان عالم، هم در پاسخ به این ایثار و گذشت بزرگ، حضور و یاد و فکر او را در ملّتش تداوم میبخشد و آرمان او زنده میماند. این، خاصیت کشته شدن در راه خداست.

حجت الاسلام سروری، با بیان اینکه کسانی که در راه خدا کشته میشوند، زنده‌اند، ابراز کرد: اگر چه جسم آنها زنده نیست؛ اما وجود حقیقی آنها زنده است. قرآن کریم می فرماید : وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ  هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، مرده مپندار، بلکه زنده اند که نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. حیات شهدا بعد از شهادت برای همیشه جاودانه است.

 

وی با تأکید بر اینکه شهید؛ آگاهانه و خالصانه، حق را یاری می‏کند و به باطل هجوم می‏برد و جان خویش را به مخاطره می‏اندازد، بیان کرد: شهید در راهی کشته می شود که هر دو ارزش آگاهانه و فی سبیل الله را داراست و چنین مرگی است که به تعبیر رسول خوبی ها حضرت محمد صلی الله علیه واله می فرماید : اَشرُفُ المُوًتِ قَتْلُ الشَّهادَهِ شریفترین و بالاترین نوع مردن شهادت است و همچنین امام علی علیه السلام  می فرماید :اَکرُمُ المُوًتِ اَلْقُتْلُ کشته شدن در راه خداوند، گرامی ترین نوع مردن می داند.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه، گفت: رهبر انقلاب تعبیر زیبایی بیان می کنند: «مرگ برای همه هست. ما اگر در راه خدا بمیریم، به حسب موازین مادّی و ظاهری هم، چیزی از دست نداده‌ایم. مردن، سرنوشت اجتناب‌ناپذیر هر یک از ماست. این متاعی است که بالاخره از دست ما خواهد رفت؛ ولی این متاع جان به دوگونه از دست میرود: یکی این‌که آن را گم کنیم و دیگر این‌که آن را بفروشیم. کدام بهتر است؟ آنها که در راه خدا کشته نمیشوند، جانشان را گم کرده‌اند و در مقابل، چیزی در دست ندارند. و آنها که این متاع را در راه خدا میدهند و جانشان را در راه او مصرف میکنند، کسانی هستند که آن را فروخته‌اند و در عوض چیزی گرفته‌اند: « إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ ».

 

وی با بیان اینکه شهید، جانش را فروخته و در مقابل آن، بهشت و رضای الهی را گرفته است که بالاترین دستاوردهاست، اذعان داشت: به شهادت در راه خدا، از این منظر نگاه کنیم. شهادت، مرگ انسانهای زیرک و هوشیار است که نمیگذارند این جان، مفت از دستشان برود و در مقابل، چیزی عایدشان نشود.

حجت الاسلام سروری، با تأکید بر ضرورت و اهمیت زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا و آشناساختن بیش از پیش جوانان و نوجوانان با این مجاهدان ایثارگر و مخلص، عنوان کرد: نسل جوانِ بعد از جنگ؛ باید این را بدانند که ابهت و اقتدار معنوی امروز نظام اسلامی و ملت مسلمان در دنیا و در چشم قدرت های شیطانی، ناشی از همین شهادتها است.

 

وی گفت: یقینا یکی از بزرگترین نعمتهای الهی بر جامعه‌ی اسلامی ما، وجود مردان شجاع و غیور ، جوانان با ایمان آگاه و فداکاری است که از زمان دفاع مقدس تا به امروز، برای سربلندی واقتدار این کشور وحفظ آرمان های الهی در مقابل دشمنان انقلاب اسلامی سینه سپر کرده‌اند و با جان و خون خود،اسلام و انقلاب و راه خدارا نصرت بخشیده‌اند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، افزود: شهدا دو اجر و مدال بزرگ نزد خداوند دارند. یکی مدال شهادت – است که هر کسی این توفیق را ندارد- و یک مدال هم برقراری و نجات، حفظ وتحقق آرمان های الهی در این کشور است.به گونه ای که هر کسی امروز برای اعتلا وسربلندی وپیشرفت کشور قدمی بردارند شهدا سهیم هستند.

وی در معرفی یکی از فرماندهان جوان و انقلابی که می تواند الگوی بسیار خوب و شاخصی برای جوانان امروزی باشد، اظهار کرد: با آغاز جنگی تحمیلی نابرابر برای انقلاب نوپای اسلامی،جوان خوش سیما یعنی غلامعلی پیچک، تازه دامادی دو ماه همچون وهب به مراد ومرشد خودیش پیر جماران امام عظیم الشان لبیک گفته و راهی جبهه های غرب شد. ودر منطقه بازی داز نقش آفرینی کردند.

 

حجت الاسلام سروری، ابراز کرد: ویژگی های اخلاقی ونظامی  و مدیریت‌های خاص وابتکاری خلاق «شهید پیچک» در برهه‌های حساس منطقه، ایشان را خیلی زود تبدیل به یک شخصیت برجسته کرد و از آن جا که لیاقت و شجاعت او در درگیری‌های کردستان به فرماندهان محرز بود، به عنوان فرمانده محور غرب کشور منصوب شد.

 

وی با اشاره به ارتفاعات سخت‌گذر بازی دراز با قله‌های بلند و شیب‌های تند و بریدگی‌های ممتد و تسلط نیروهای عراقی بر این منطقه همراه با برخورداری از حمایت هوایی و پشتیبانی آتش، گفت: فرماندهی عملیات بازی دراز در ماه‌های اول جنگ کار هر کسی نبود چون در آن مقطع نه امکاناتی بود و نه سازمانی. توکل و تدابیر پیچک و باقی فرماندهان نقش موثری داشت. بویژه در ۱۰ ماه اول جنگ که کار خیلی سخت بود؛ چه در جبهه جنوب و چه در غرب. پیچک در کنار عزیزانی چون حاج احمد متوسلیان، رضا قربانی مطلق، محمد متوسلی و حاج علی اصغر اکبری بروجردی و چمران مشق رزم کرده بود.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، تصریح کرد: شهید پیچک، درفرصت سازی، شهامت و شجاعتش مثال زدنی بود. استعداد وتوان بالای نظامی و ارائه طرح‌های دقیق و واقع‌بینانه نظامی، حیرت همه ی نیروها را  برانگیخت. او علی رغم سن کم، از  ذهنی نقاد و خلاق  ویک تیزبینی خاصی برخوردار بود. این جوان برومند وخوش سیما بهترین طرح‌های عملیاتی را با توجه به شناسایی منطقه ارائه و اجرا می کرد. ایشان به خاطر حساسیت ومسئولیت پذیری بالای که داشت اغلب شناسایی‌ها را شخصا انجام می‌داد و تا عمق بیش از ۳۰ کیلومتری،خاک جبهه دشمن نفوذ می‌کرد.

 

وی بیان کرد: این شهید والامقام از نظر اخلاقی دارای اخــلاص بالایی بود ولایتمداری بالایی داشت.او در انجام کارها تنها رضایت و نظر حضرت حق برایش مهم بود چرا که با تمام وجد به این جمله  امام على عليه السلام: «رِضا اللّه ِ سبحانَهُ مَقرونٌ بطاعَتِهِ» خشنودى خداوند سبحان، قرين طاعت اوست، رسیده بود.

 

حجت الاسلام سروری، اضافه کرد: پیچک واقعا، اهل تقوا و ورع بود و در انجام فرائض دینی،تقید و تعبد خاصی داشت.و نماز شبش ترک نمی شد.سرانجام غلامعلی پیچک، در عملیات مطلع‌الفجر در نوک پیکان گردان وارد نبرد علیه دشمن شد و در منطقه «قاسم‌آباد» واقع در ارتفاعات «برآفتاب» با نیروهای دشمن تن به تن درگیرشد و بر اثر اصابت گلوله، به گلو و سینه‌اش به شهادت رسید.

 

شهید پیچک در بخشی از وصیت نامه خویش می نویسد، جنازه مرا بر روی مین ها بیاندازید، تا منافقین فکر نکنند، ما در راه خدا از جنازه مان دریغ داریم.

شهید غلامعلی پیچک در سال ۱۳۳۸ در تهران متولد شد؛ در قالب بورسیه فیزیک هسته‌ای وارد دانشکده علوم دانشگاه تهران شد. حدود ۸۰ واحد را گذرانده بود که با آغاز غائله کردستان همراه با شهید بروجردی و حاج احمد متوسلیان به این منطقه رفت. با شروع جنگ تحمیلی هم درنگ را جایز ندانست و به سوی جبهه شتافت.

 

گفتنی است، او در بیست و دوم آذر ماه سال ۱۳۶۰، با سمت مسؤول طرح و برنامه‌ریزی قرارگاه در گیلانغرب بر اثر اصابت گلوله توسط نیروهای عراقی در عملیات مطلع‌الفجر شهید شد. مزارش در بهشت زهرا قطعه ۲۴ ردیف ۱۱۹ واقع است.